Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ نگاهی‌گذرا به آمارهای وزارت بهداشت اگرچه حکایت از کاهش نسبی اغلب شاخص‌های همه‌گیری دارد اما واقعیت امر این است که اکنون ویروس دلتا در نیمی از استان‌ها فعال است و همچنان شیب ملایم صعودی نسبت به هفته قبل تجربه وجود دارد. - اخبار استانها -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم،  انتشار آمارهای روزانه از سوی مقامات مسئول مقابله با همه‌گیری کرونا اگرچه می‌تواند تصویری کلی از آنچه در کشور می‌گذرد داشته باشد اما به قول کارشناسان نگاه روزانه به این آمارها هیچ نشانی از آتش زیر خاکستر ویروس منحوس ندارد و باید در روندی دو هفته‌ای این آمارها را با هم مقایسه کنیم تا به واقعیت ماجرا برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه می‌توان به تفاوت اعداد نمودارهای منتشر شده روز 12 تیر 1400 و یک روز قبل اشاره کرد که اگر بخواهیم فقط همین دو روز را مقیاس تصمیم‌گیری‌ها داشته باشیم همه شاخص‌ها نزولی شده و با این مبنا می‌توان نتیجه گرفت که از شدت بحران کاسته شده اما اگر کمی عمیق‌تر و در دوره‌ای دوهفته‌ای این اعداد را مورد بررسی کارشناسی قرار دهیم می‌بینیم ویروس منحوس به‌خصوص از نوع دلتا همچنان در کشور جولان می‌دهد تا جایی که علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز گذشته رسماً اعلام کرد:" نیمی از استان‌های کشور درگیر ویروس دلتا شده است."

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید می‌کنند: تایید آلوده شدن نیمی از استان‌های کشور به‌خصوص استان‌هایی که جمعیت سیال بسیار بالایی در آنها وجود دارد از سوی مقامات وزارت بهداشت خبر از این واقعیت می‌دهد که حداکثر تا 14 روز آینده یعنی دوره نهفتگی ویروس منحوس یکباره شاهد افزایش قابل توجه آمارها در بخش‌های مختلف مربوط به همه‌گیری خواهیم بود که این روند می‌تواند غافلگیری بزرگی برای نظام بهداشت و درمان ایران باشد.

این گروه معتقدند میزان سرایت‌پذیری و بیماری‌زایی این نوع از ویروس بسیار بالاتر از نوع انگلیسی در پیک چهارم است که برهمین اساس می‌توان نتیجه گرفت در دوره یاد شده احتمالاً جهش آماری به‌گونه‌ای است که می‌توان از آن سونامی کرونا طی دوسال اخیر کشورمان یاد کرد که شاهد مثال آن هم در استان سیستان و بلوچستان کاملاً مشهود است چون میزان نرخ ابتلا و البته مرگ و میر در این استان با کشور 220 میلیون نفری پاکستان برابری می‌کند.

بنابراین با تعمیم‌دادن روند آماری در این استان به کل کشور در خواهیم یافت که 14 روز آینده روزهای آرامی از نظر همه‌گیری کرونا در کشور نیست و تغییر معنادار شاخص‌ها از دو روز آینده می‌تواند گواهی براین مدعا باشد که فنر پیک  پنجم کرونا در ایران رها شده و تا رسیدن به قله این پیک باید منتظر اتفاقات زیادی باشیم؛ هرچند همه مسئولان وزارت بهداشت قبلا اعلام کرده بودند که با دقت درحال رصد فعالیت ویروس جهش یافته در اطراف ایران هستند و اجازه بروز مشکل را نخواهند داد!
 

جدیدترین اخبار کرونا در ایران| سایه سنگین ویروس دلتا برسر کلانشهرها / پیک چهارم تمام نشده پنجم از راه رسید/ فریب آمارها را نخوریم + نقشه و نمودار جدیدترین اخبار کرونا در ایران| پایتخت در محاصره ویروس دلتا / موج پنجم در استان‌های کرمان و فارس آغاز شد/ اجرای طرح دورکاری در تهران + نقشه و نمودار جدیدترین اخبار کرونا در ایران| گسترش مناطق قرمز از جنوب به مرکز و شمال کشور/ 63 شهر در وضعیت هشدار جدی قرار گرفت + نقشه و نمودار

 

استان گیلان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان خاطرنشان کرد: اکنون 290 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های گیلان بستری هستند و به تدریج این تعداد به 300 نفر می‌رسد که نشان می‌دهد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در گیلان کم شده است.

حیدرزاده با اشاره به افزایش مسافرت‌ها به گیلان عنوان داشت: موضوع نگران‌کننده مسافرت‌ها به‌ویژه مسافرت‌های تابستانی از اقصی نقاط کشور به گیلان است چرا که مسافران می‌توانند حامل ویروس‌های جدید باشند.

وی ابراز داشت: ویروس دلتا و هندی در شدت سرایت نسبت به ویروس انگلیسی 40 درصد توانمندتر است و ویروس انگلیسی نیز حدود 70 درصد شدت سرایت بیشتری نسبت به سویه چینی داشت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان تصریح کرد: این مسافرت‌ها از اقصی نقاط کشور به گیلان خطر انتقال و سرعت انتقال ویروس‌های جهش یافته هندی و دلتا در گیلان را بیشتر می‌کند.

وی افزود: دوره کمون ویروس که در سویه چینی 14 روز است در مورد ویروس‌های جهش یافته 2 تا 4 روز است و این ویروس‌ها خیلی سریع منتقل می‌شود لذا توصیه ما به مردم خودداری از تجمع و پرهیز از مسافرت‌ها است.

جزیره قشم

 

دکتر حمیدرضا بهزادی اظهار داشت: موج چهارم کرونا در بیشتر نقاط کشور فروکش کرد اما قشم در بیشتر روزهای این دوره به دلیل شرایط تردد اتباع بیگانه، با رنگ قرمز همراه بود و تا زمانی که همه مردم در برابر این بیماری واکسینه نشوند، نباید نسبت به شیوه‌‍‌نامه‌های ستاد ملی کرونا به ویژه زدن ماسک‌ به صورت بی‌تفاوت شویم.

وی ادامه داد: براساس آمار رسمی وزارت بهداشت، شیوع موج پنجم کرونا باعث افزایش شمار نقاط قرمز کرونایی کشور شده به طوری که هم اینک 63 شهر کشور در وضعیت قرمز، 184 شهر در وضعیت نارنجی، 201 شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

بهزادی با اعلام اینکه با ورود موج پنجم جهش یافته کرونا، شاهد افزایش آمار روزانه مبتلایان به این ویروس کشنده هستیم، افزود: متأسفانه هر سه بخش بیمارستان پیامبر اعظم (ص) قشم از چند ماه پیش تاکنون به بیماران کرونایی اختصاص یافته است و اگر مردم در رعایت قوانین کرونایی کوتاهی کنند، با فاجعه بزرگی مواجه خواهیم شد.

به گفته وی، موج پنجم کرونای جهش یافته، افراد بیشتری را درگیر می‌کند و اگر یادمان باشد، موج چهارم با ویروس انگلیسی همراه شد و این بار شاهد افزایش موارد ابتلا در اثر "دلتا پلاس" هندی هستیم و اطلاعات ما نشان از آن دارد که این ویروس به مراتب مسری‌تر و خطرناک‌تر از گونه‌های قبلی است و متاسفانه ردپای آن در مناطق جنوبی کشور هم مشاهده شده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم بیان داشت: علیرغم اینکه امکانات مقابله با کرونا در قشم نسبت به دوران شیوع آن در دوره‌های اول تا سوم خیلی بهتر شده است، اما کم توجهی به خطر این بیماری و افزایش آما مبتلایان می‌تواند ما را با خطر فوتی‌های بیشتر مواجه کند.

استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 1061 نفر بودند که 329 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 183 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت  112 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 890  بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 144  بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 7 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد  4  نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان با اشاره به در پیش بودن موج پنجم و تاکید بر پرهیز از تجمع در بوستان‌ها و رستوران‌ها اظهار داشت: با توجه به قرمز شدن بیشتر شهرها در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد و کرمان و همچنین برخی از شهرهای فارس و بوشهر مقرر شد از ورود خودروهای غیر بومی از این استانها به اصفهان جلوگیری شده و در صورت تخلف از آن، جریمه یک میلیون تومانی برای خودروهای متخلف ثبت شود.

حجت الله غلامی با بیان اینکه پایانه‌های مسافربری برون شهری نیز موظف به کاهش یک سوم حجم سفرها شدند، افزود: با توجه به اینکه مدت ماندگاری افراد در اتوبوس‌های مسافربری برون شهری زیاد است مقرر شد که حجم سفرها کاهش یابد و همچنین بسته‌های بهداشتی در ابتدای سفر بین مسافران توزیع شود.

وی با اشاره به اینکه از تجمع در بوستان‌ها با توجه به خاموشی دو سوم روشنایی‌ها باید پرهیز شود، خاطرنشان کرد: همچنین امروز بر جلوگیری از تجمع در اماکنی مانند رستوران‌ها و تالارها تاکید و به رستوران‌ها توصیه شد که بیشتر فعالیت‌های خود را به شکل بیرون‌بر داشته باشند.

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان از مردم خواست با توجه به اینکه در رستوران‌ها افراد ماسک‌های خود را از روی صورت بر می‌دارند تا جای ممکن از غذا خوردن داخل رستوران پرهیز و غذای خود را به صورت بیرون بر تهیه کنند.

درحال تکمیل... .

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جدیدترین اخبار کرونا در ایران دانشگاه علوم پزشکی نیمی از استان ها مقابله با کرونا نقشه و نمودار وزارت بهداشت استان اصفهان رستوران ها ویروس دلتا مسافرت ها جهش یافته همه گیری ویروس ها موج پنجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۰۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟

به گزارش خبرآنلاین، دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران می‌گوید: آبله‌مرغان، بیماری شایع کودکان است و به شدت مسری است. به طوری که اگر فرد سالم در تماس با یک بیمار مبتلا قرار گیرد، بیش از ۹۸ درصد احتمال دارد که مبتلا شود.

آبله مرغان، بیماری شایع کودکان است و با آن که بزرگسالان هم به آن مبتلا می‌شوند و اتفاقا عوارض و شدت بیماری در آنها بیشتر است، اما بیشترین شیوع آن در سنین ۵ تا ۱۰ سال است. امسال موارد ابتلای کودکان به آبله‌مرغان در کشور چشمگیر به نظر می‌رسد که البته طبق گفته مسئولان، با این حال این آمار به آمار سال ۱۴۰۲ نمی‌رسد. میزان ابتلا به این بیماری در اوایل فصل بهار و اواخر فصل پاییز سال گذشته افزایش بسیار چشمگیری یافت. به طوری که یکی از بیمارستان‌های کشور اعلام کرد میزان مراجعه کودکان مبتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال گذشته (سال ۱۴۰۱) افزایش ۷ برابری داشته است. به گفته متخصصان، افزایش ناگهانی موارد ابتلا از پارسال تا کنون، دو دلیل بسیار مهم دارد؛ اول این که پاندمی کرونا به پایان رسیده و دیگر این که بیشترین شیوع این بیماری در فصل بهار است.

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌مرغان در کشور

دکتر آمیتیس رمضانی، متخصص بیماری‌های عفونی و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران در این رابطه به همشهری آنلاین می‌گوید: بیشترین شیوع آبله‌مرغان در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار است و همیشه همین طور بوده است. اما دلیل افزایش چشمگیر آمار این بیماری از سال گذشته تا کنون این است که در دوران پاندمی کرونا، ارتباط و تماس کودکان کاهش پیدا کرده بود و میزان ابتلا به آبله‌مرغان هم در سال‌های کرونا کاهش یافت. سال ۱۴۰۲ ارتباط کودکان به دلیل بازگشت به زندگی عادی افزایش یافت و به همین دلیل، میزان ابتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال‌های گذشته افزایش بیشتری پیدا کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: قبل از پاندمی کرونا کودکان مدام در محیط مدرسه و مهدکودک حضور داشتند و با انواع و اقسام ویروس‌های تنفسی و ویروس‌هایی مثل آبله‌مرغان در تماس بودند. به همین دلیل همیشه حتی به شکل خفیف مبتلا می‌شدند و همین باعث می‌شد که سطح ایمنی‌شان تا حدی حفظ شود. اما در دوره کرونا چون بچه‌ها بیشتر در خانه بودند و کلاس‌ها آنلاین برگزار می‌شود، تماس‌شان با ویروس‌ها کم شد. الان که دوباره تماس‌ها شروع شده، طبعا دوباره افزایش موارد ابتلا به عفونت‌ها را داریم.

به گفته رمضانی، این موضوع فقط هم مختص آبله‌مرغان نیست. بعد کرونا موارد ابتلا به ویروس پنوموکوک هم بیشتر شد و یک پیک داشتیم. همچنین مواردی از طغیان سرخک را داشتیم. با این که کشور ما در مرحله حذف بیماری سرخک بود. دلیلش هم این است که در دوره کرونا خیلی از والدین از ترس ابتلای کودکان‌شان به کرونا، آنها را برای تزریق واکسن نمی‌آوردند. به همین دلیل هم در ایران و هم در سایر کشورها مواردی از طغیان سرخک داشته‌ایم. کلا الگوی بیماری‌ها به خصوص ویروس‌های عفونی و باکتریایی بعد از دوره کرونا تغییر کرد و موارد ابتلا به آن بیشتر شد.

بزرگسالان مبتلا نمی‌شوند؟

ویروس آبله‌مرغان، بیماری شایع بین کودکان و به شدت مسری است و به گفته رمضانی، فردی که تاکنون مبتلا نشده، اگر در تماس با یک بیمار مبتلا قرار گیرد، نزدیک به ۱۰۰ درصد احتمال دارد که مبتلا شود. حتی اگر در سنین بالا باشد.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران تاکید می‌کند: هر قدر در سن پایین‌تر مبتلا شویم، بهتر است. چون عوارض و شدت آبله‌مرغان در کودکان کمتر است و در بزرگسالان عوارض و شدت بیشتری دارد.

آبله‌مرغان چه علائمی دارد؟

رمضانی با بیان این که آبله‌مرغان، یک بیماری ویروسی است و طبیعتا علائم مشترک زیادی با بیماری‌های ویروسی دیگر دارد و به همین دلیل خیلی اوقات، افراد این بیماری را با بیماری‌های مشابه آن اشتباه می‌گیرند، می‌گوید: آبله‌مرغان در ابتدا یک سری علائم عمومی دارد که ممکن است با همه عفونت‌های ویروسی دیگر اشتباه گرفته شود. علائمی مثل بدن‌درد، تب، سردرد و شکم‌درد. این بیماری همچنین به دلیل داشتن علائمی مثل سرفه و عطسه، گاهی با سرماخوردگی هم اشتباه گرفته می‌شود. اما بعد از گذشت دو سه روز از علائم عمومی، کم‌کم بروز بثورات پوستی یا ضایعات پوستی در فرد شروع می‌شود.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: حتی ضایعات پوستی هم ممکن است فرد را به اشتباه بیندازد. چون سرخک هم یکی از علائمش ضایعات پوستی است. البته الگوی انتشار ضایعات پوستی آبله‌مرغان کمک می‌کند که آن را از سایر بیماری‌های با علائم تب و ضایعات پوستی تشخیص دهیم.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران می‌گوید: الگوی انتشار ضایعات پوستی در آبله‌مرغان که به شکل دانه‌های کوچک قرمز هستند، از تن فرد شروع می‌شود. بعد به پشت می‌رسد و بعد تدریجا صورت و بقیه بدن را فرا می‌گیرد. این ضایعات به‌تدریج تغییر شکل می‌دهند و تبدیل به تاول‌های کوچک می‌شوند. بعد زخم می‌شوند، بعد خشک می‌شوند و بعد می‌افتند. درضمن تا زمانی که آن زخم‌ها خشک شوند و کامل بیفتند، این بیماری مسری است و می‌تواند بقیه را هم مبتلا کند.

دوره بیماری چقدر طول می‌کشد؟

ویروس آبله‌مرغان یک دوره کمون دارد؛ یعنی دوره‌ای که فرد با بیمارِ مبتلا تماس داشته ولی هنوز علائمی در او بروز نکرده است. این دوره ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد. یعنی بین ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد تا اولین علامت آبله‌مرغان در فرد ظاهر شود. بعد از بروز تمام علائم معمولا ۱۰ روز طول می‌کشد تا دوره بیماری تمام شود.

به گفته رمضانی، فرد معمولا یک بار به آبله‌مرغان مبتلا می‌شود و ابتلای دوباره در یک نفر رخ نمی‌دهد. البته در موارد نادری ممکن است برخی افراد به شکل خفیف مبتلا شوند اما بیماری در این افراد علائم بالینی ندارد. تاکید می‌کنم در موارد نادر، چون احتمال ابتلای مجدد بسیار پایین است.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سؤال که آیا کودکان زیر ۵ سال به این ویروس مبتلا می‌شوند یا نه، می‌گوید: هر فردی که در تماس با فرد آلوده باشد، مبتلا می‌شود. حتی کودکان زیر ۵ سال. البته به جز کودکان زیر ۶ ماه که ایمنی‌شان را از مادر می‌گیرند.

راه‌های انتقال ویروس

ویروس آبله‌مرغان از دو طریق تماس مستقیم با ضایعات پوستی فرد آلوده و از طریق ترشحات بینی فرد بیمار منتقل می‌شود. به گفته رمضانی، این بیماری درمان اختصاصی ندارد اما در صورت ابتلا بهتر است که فرد به پزشک مراجعه کند. چون اولا کودکان زیر ۵ سال معمولا دچار تب بالا می‌شوند و دوم این که همان طور که گفتم، تشخیص این بیماری از ویروس‌های دیگر سخت و نیاز است که حتما پزشک بیمار را ببیند و تشخیص درست دهد.

این پزشک چند توصیه درباره افراد مبتلا می‌کند و می‌گوید: کودکان مبتلا به آبله‌مرغان باید روزی یک بار دوش با آب ولرم بگیرند تا زخم‌شان عفونت نکند. چون ضایعات پوستی خارش زیادی دارند و گاهی کودک آن را می‌خاراند و دوش گرفتن کمک می‌کند تا زخم‌ها عفونت نکند. درضمن ناخن‌های کودک باید کاملا کوتاه باشند. همچنین کودک تا زمانی که علائم دارد، اصلا نباید در فضای عمومی حضور پید کند. نه در مدرسه و نه درمهدکودک و جاهای دیگر. چون در صورت حضور فرد مبتلا در یک مکان عمومی، تا بیشتر از ۹۸ درصد احتمالا ابتلا وجود دارد. حتی اگر تماس در فاصله زمانی کوتاهی اتفاق بیفتد.

آبله‌مرغان درمان اختصاصی ندارد اما ...

رمضانی درباره درمان ویروس آبله‌مرغان هم توضیح می‌دهد: این ویروس درمان اختصاصی ندارد و فقط برای گروه‌های خاص، زنان باردار و بیماران نقص ایمنی درمان اختصاصی دارد. مصرف آنتی‌هیستامین و خانواده آن در کاهش علائم بیماری کمک‌کننده است. همچنین اگر کودک تب دارد، استامینوفن باید مصرف شود. مصرف ایبوپروفن برای کودک توصیه نمی‌شود. کودک با مصرف همین داروها، استراحت کردن، کمک کردن به آرام شدن کودک به خاطر خارش زخم‌ها کمک می‌کند تا دوره بیماری به پایان برسد.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در موارد نادری بیماری در فرد شدید می‌شود و درگیری ریه یا درگیری مغزی پیدا می‌کند اما بسیار نادر است و در کودکان هم کم پیش می‌آید.

زونا همان آبله‌مرغان است؟

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا صحت دارد بیماری زونا شکل دیگری از آبله‌مرغان است، بیان می‌کند: بله، زونا شکل تغییریافته آبله‌مرغان است. درواقع ویروس آبله‌مرغان این خاصیت را دارد که سال‌ها داخل بدن و در یک سری غدد لنفاوی و ... به صورت نهفته باقی بماند. یعنی ویروس دیگر هیچ علائمی ندارد اما کاملا از بدن پاک نمی‌شود و نهفته در بدن فرد باقی می‌ماند. تا این که عاملی مثل استرس، افزایش سن یا تضعیف سیستم ایمنی باعث فعال شدن آن ویروس می‌شود و این بار علائم بالینی آن شبیه آبله نیست و به آن زونا می‌گوییم.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این که زونا، بیماریِ دوره بزرگسالی است و معمولا در سنین سالمندی مبتلا می‌کند، می‌گوید: ضایعات پوستی زونا کاملا متفاوت از ضایعات پوستی آبله‌مرغان است. زونا نوع چشمی دارد که چشم‌ها را درگیر می‌کند، زونای صورت داریم، زونای پشت و بالاتنه داریم. هر یک از اینها دردهای عصبی بسیار شدید و آزاردهنده‌ای دارند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903382

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • انحراف پراید در آزادراه خلیج فارس با ۲ فوتی و ۴ مصدوم
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • تصادف خودروهای سواری پراید و تارا با ۵ مصدوم و ۲ فوتی
  • نیمی‌از کم بارشی‌های اخیر کشور جبران شد